Tuesday, September 30, 2014

Stigmatizarea avortului și criminalizarea avortului trebuie să înceteze

Anul acesta echipa Eu Decid, alaturi de Grupul informal  pentru drepturi reproductive, s-au alăturat campaniei desfășurate în mai multe țări cu ocazia Zilei Internaționale pentru Decriminalizarea Avortului. În mai multe țări din lume avortul este în continuare interzis iar femeile pedepsite și judecate pentru alegerile lor. Ne exprimăm solidaritatea cu toate femeile care trăiesc în țări unde avortul este pedepsit prin lege și împreună luptăm împotriva stigmatizării avortului pretutindeni. Suntem alături de cele care strigă, alături de cele care spun și alături de cele care nu pot spune. Mai ales având în vedere istoria României și interzicerea avortului în perioada comunistă, precum și nenumăratele obstacole cu care femeile se confruntă în continuare, este important ca vocile noastre să se audă alături de altele.


Mereu alții și alții au senzația că pot decide pentru noi, că pot decide în numele nostru și că ne pot amuți. Ei bine, pe 28 Septembrie, femei din toată lumea s-au alăturat campaniei O Lume Liberă de Stigmatizarea Avortului.

Avort Liber Sigur și Gratuit
(protest din Peru)
Corpul meu Dreptul Meu Accesul la Avort Sigur salvează Vieți
(tinere activiste din Nepal)

Mai multe imagini:
A World Free From Abortion Stigma


Grupul informal pentru drepturi reproductive militează pentru accesul femeilor la drepturile lor sexuale și reproductive (inițiat în cadrul proiectului Un viitor sigur pentru drepturile reproductive ale femeilor din Romania, implementat de Centrul FILIA, în parteneriat cu E-Romnja și Asociația Transcena, finanțat de Feminist Review Trust)


No comments:

Post a Comment