Tuesday, May 27, 2014

Acţiune!!! 28 mai: Ziua Internaţională de Acţiune pentru Sănătatea Femeilor

28 mai este Ziua Internaţională de Acţiune pentru Sănătatea Femeilor! 

Cu această ocazie activiste şi activişti din întreaga lume se mobilizează pentru a organiza acţiuni şi trimite mesaje privind sănătatea femeilor.  Drepturile sexuale şi reproductive sunt o parte centrală din subiectele abordate în această zi.

Accesul la educaţie sexuală, la contraceptive, la planificare familială, la servicii de sănătate de obstetrică-ginecologie, accesul la avort legal şi sigur, toate acestea şi altele sunt necesare pentru sănătatea femeilor. Sănătatea tuturor femeilor, in toată diversitatea lor, trebuie asigurată prin respectarea dreptului lor de a-şi controla propriul corp şi asigurarea tuturor serviciilor necesare.

Cu ocazia 28 mai 2014 echipa Eudecid lansează o cerere de contribuţii pentru blog, fie articole, fie poze cu un scurt mesaj. Astfel, dacă aveţi un gând de transmis cu această ocazie, vă rugăm să îl scrieţi pe o hârtie-carton-pancarta-etc, să treceţi data 28 mai 2014 pe el şi să îl trimiteţi la adresa contact.eudecid@gmail.com

Cotribuţiile pot fi trimise începând de azi şi pe tot parcursul zilei de mâine. Maine noi vom posta ştiri şi imagini relevante.

Drepturi sexuale şi reproductive pentru sănătatea tuturor femeilor!




No comments:

Post a Comment