Wednesday, May 7, 2014

Rasism si controlul asupra corpurilor femeilor


Politicile de stat asa-numite “pro-nataliste” sunt deseori caracterizate de rasism și naționalism. Corpurile femeilor sunt împărțite în funcție de etnie, astfel încât unele dintre noi sunt supuse presiunii de a face cât mai mulți copii, altele sunt supuse presiunii de a nu a avea copii. Statul se consideră stăpânul nostru și crede că poate interveni în deciziile noastre, stabilind cu prețul libertății noastre cum ar trebui să arate “națiunea”, după idei rasiste și naționaliste.

Discursuri politice, precum declarații ale președintelui Traian Băsescu arată rasismul și naționalismul politicilor pro-nataliste. Diferite voci rasiste și naționaliste au instigat la ură în România și au propus forme de control al corpului femeilor rome (de ex. prin sterilizare). Asemenea idei și propuneri constituie o formă de violență asupra femeilor, și exprimă ură sistematică și instituțională. Asemenea voci și asemenea idei sunt inacceptabile!

 Protestăm față de presiunea rasistă și patriarhală la care multe dintre noi sunt supuse. Drepturile sexuale și reproductive ale tuturor femeilor trebuie respectate! Luptăm împreună pentru drepturile noastre!  



Ghici ghicitoarea mea,
Cine se teme de uterul femeii rome?
foto @ Simona Necula


No comments:

Post a Comment